Париж 2024 ще е лебедовата песен на германска легенда

Париж 2024 ще е лебедовата песен на германска легенда

Германската легенда в тениса на маса Тимо Бол ще прекрати кариерата си след Олимпийските игри в Париж това лято, които ще бъдат седми в неговата кариера. Тимо Бол – бивш номер 1 в световната ранглиста в своя спорт, дебютира на Олимпиадата през 2000-ата година в Сидни.

До момента на най-големия спортен форум той има четири златни медала, сребърни отличия от Игрите в Пекин и Токио, както и бронзови от Лондон и Рио де Жанейро. На сингъл най-доброто му постижение е от Атина 2004, когато достига до четвъртфинал.

Достатъчно често съм говорил в миналото, че се страхувам от този ден, от подобно решение. Но беше ясно, че този момент е неизбежен, каза 43-годишният състезател в тениса на маса.

"Време е да се сбогувам със световната сцена на активния спорт. След много, много размисли реших да прекратя международната си кариера в тениса на маса след моите седми олимпийски игри", казва още Тимо Бол. "Наистина съм благодарен на този спорт, който ми осигури такава забележителна кариера. Успях да спечеля много турнири, въпреки че победата или загубата не винаги бяха моят основен приоритет“, добави германецът.

Извън това, той смята да поиграе още един сезон за своя роден клуб Борусия (Дюселдорф), е спечелил осем златни медала от Европейско първенство, както и общо девет медала от Световни първенства.

"Когато чух новината, че Тимо прекратява кариерата си, наистина се натъжих. Горд съм, че го познавам, но да знаете – той е повече от спортист. Той е пример, който искам младите да следват. Не можете да срещнете често отдадени на спорта хора, както го направи той", заяви президентът на Германския олимпийски комитет Томас Вайкерт.

Следвай ни:

Още от Други спортове

Виж всички