“Червени” фенове питат защо ЦСКА - София все още не е с нови собственици в ТР, ето отговора

“Червени” фенове питат защо ЦСКА - София все още не е с нови собственици в ТР, ето отговора

На 30 април 2024 г. официалният сайт на ЦСКА - София обяви, че “червените” имат нови собственици.

"След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на ЦСКА. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“, пишеше в публикацията.

Месец по-късно Търговският регистър все още не е официализирал смяната на собствеността, което породи най-различни слухове. Фенове на “червените” се свързаха със Sportal.bg и зададоха въпрос къкво се случва със собствеността, а след наша проверка стана ясно следното:

Сделката по прехвърлянето на акциите на ЦСКА - София е завършена, заявиха пред нашата медия от ръководството на “червените”.

Двете страни са подписали всички документи и те са изпратени в ТР за вписване. То все още не е направено, защото за подобни прехвърляния има определени законови срокове. Очаква се новите собственици да бъдат официализирани след вписване в Търговския регистър до средата на юни, но процесите могат да се развият и по-бързо.

В сделката са включени и всички дружества, касаещи ЦСКА - София, включително и фирмата "Ред Енимълс", която е собственик на емблемата. Т.е. емблемата остава на клуба.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички