Весела Лечева постави подписа си на олимпийската стена в Лозана и получи грамота от Томас Бах

Весела Лечева постави подписа си на олимпийската стена в Лозана и получи грамота от Томас Бах

Председателят на Българския стрелкови съюз и член на Комисията по обществени въпроси и корпоративни комуникации към МОК Весела Лечева постави подписа си на олимпийската стена в Лозана. Лечева беше част от делегацията на президента Румен Радев, която вчера имаше среща с президента на МОК Томас Бах.

Стената се намира в новата централа на МОК, която побира 500 служители, които преди това бяха разпръснати на четири места в Лозана. Самата Олимпийската къща е проектирана въз основа на петте ключови елемента: символика, интеграция, гъвкавост, сътрудничество и устойчивост.

На стената има автографи на известни олимпийски шампиони и медалисти, които са оставили трайна диря в световния спорт. Весела Лечева е двукратен олимпийски сребърен медалист (Сеул 1988 и Барселона 1992), петкратен световен шампион и стрелец на столетието.

Весела Лечева получи и специална грамота от президента Томас Бах за приноса й към олимпийското движение.

Водена от президента Румен Радев делегация участва вчера в среща с президента на МОК. Във фокуса на разговорите беше възможността България да е домакин на Младежки зимни олимпийски игри. По време на срещата от ръководството на МОК заявиха готовност за съдействие при изготвянето на пътна карта за издигането на кандидатурата на България, така че страната ни да покрие стандартите за провеждане на голяма спортна надпревара. Томас Бах се спря на близостта на столицата до планината, което би улеснило организацията на събитието.

Стефка Костадинова и Томас Бах посрещнаха президента Румен Радев в Лозана
Стефка Костадинова и Томас Бах посрещнаха президента Румен Радев в Лозана
Следвай ни:

Още от Други спортове

Виж всички