Дара Малинова и Магдалена Вълкова: Много сме доволни от спечелените медали

Дара Малинова и Магдалена Вълкова: Много сме доволни от спечелените медали

Два медала и две четвърти места за България спечелиха Дара Малинова и Магдалена Вълкова при девойките на шампионата на Европа по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. Малинова завърши втора на лента и четвърта на обръч на финалите на отделните уреди, а Вълкова взе бронз на топка.

"Аз съм доволна от себе си, доволна съм от медала днес, но не съм доволна от вчерашното ми изиграване на бухалки. Можех днес също да си представя обръча по по-добър начин и да вземе медал и на него. Емоциите са уникални. Много съм щастлива", каза Малинова.

"Днес определено не се притеснявах и ми беше много хубаво да играя в такава голяма зала. Доволна съм от медала си. Смятам, че си свърших работата на килима. И двата пъти излязох с нагласата да си изиграя нещата както трябва и да съм спокойна", коментира Вълкова.

Двете се наредиха четвърти в отборната надпревара вчера, оставайки само на 0.100 точки от бронзовите отличия.

"Съжаляваме за отборното класиране, но това показва, че и една десета е важна и всичко трябва да си правим, за да не губим медала", заяви Малинова.

"Продължаваме да работим и следващият път ще стане. Сега ще има малко почивката и започваме подготовка за другата година", добави Вълкова.

Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички