Наш съдия: Валентина Георгиева има шанс да влезе във финала на прескок на Олимпиадата в Париж, за медал ще й е трудно

Наш съдия: Валентина Георгиева има шанс да влезе във финала на прескок на Олимпиадата в Париж, за медал ще й е трудно

"Валентина Георгиева има шанс да влезе във финала на прескок на Олимпийските игри в Париж. По-трудно ще бъде да спечели медал. Има гимнастички, които изпълняват прескоци с много по-високи оценки за трудност. Тя добави още 8 десети към прескоци, които изпълнява. Това не е малко и се надяваме да е достатъчно, но може би малко няма да й достигне за най-призовото класиране", сподели специално за БНР Цветана Добрева, дългогодишен съдия по спортна гимнастика от най-високата категория и председател на Треньорската комисия (жени) към БФ Гимнастика.

Бившата преподавателка на НСА "Васил Левски" изгледа подиум тренировката на българските състезатели преди началото на Световната купа, която започва днес в Двореца на културата и спорта във Варна. Входът за зрителите е свободен.

Валентина Георгиева

Публикувахте от Българска федерация по гимнастика в Сряда, 22 май 2024 г.

По програма в четвъртък са квалификациите на земя, кон с гривни и халки при мъжете, както и на прескок и на смесена успоредка при жените. В петък пресявките продължават с прескок, успоредка и висилка при мъжете и греда и земя при жените. Официалното откриване на състезанието е в събота в 13:15 часа, а финалите в събота и в неделя са от 14:00 часа.

Според регламента на надпреварата всяка страна има право да участва с по двама състезатели на уред. България ще бъде представена от Димитър Димитров (земя, прескок), Майкъл Дунев (земя), Йордан Александров (успоредка, висилка), Даниел Трифонов (кон с гривни, прескок, висилка), Божидар Златанов (успоредка, халки), Христос Маринов (халки), а извън класирането ще играят Теодор Трифонов, Раян Радков, Мартин Мишев.

При жените ще участват Валентина Георгиева и Виктория Венциславова (прескок, успоредка, греда), Калина Тенева и Никол Соколова (земя).

Целта пред българските състезатели са финали. Най-големи са очакванията към европейската вицешампионка на прескок Валентина Георгиева и към Йордан Александров, носител на сребърни медали на висилка и на успоредка от същия турнир през миналата година.

За отличията на Световната купа във Варна ще се борят над 130 състезатели от рекордните 37 държави, сред тях медалисти от европейски и световни първенства и олимпийски игри.

bnr.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички