Нова вълна шампиони ще служат за пример в Спортното училище в Русе

Нова вълна шампиони ще служат за пример в Спортното училище в Русе

Нова вълна от млади спортисти, които вече постигат сериозни международни успехи, ще служат за пример в Спортното училище „Майор Атанас Узунов“ в Русе. Това съобщи за БТА директорът на учебното заведение Евгени Недев. Той припомни, че Валентин Йорданов, Любо Ганев и Таню Киряков са само част от популярните възпитаници на училището, които с успехите си от Олимпийски игри, Световни и Европейски първенства и други международни форуми са прославили в България и Русе.

„Сега можем да се похвалим с една сериозна нова вълна от успехи. Съвсем наскоро Спортното училище в Русе завършиха четирикратният европейски шампион по вдигане на тежести Ангел Русев и Радослав Росенов, шест пъти европейски шампион по бокс в различни възрасти“, каза Недев.

Той добави, че абитуриент през тази година е европейският шампион за младежи по бокс Викторио Илиев, 10-и клас е третият от шампионата на Стария континент по вдигане на тежести за мъже Джан Зарков, а европейският първенец по борба за кадети Стефан Стефанов е осми клас.

„Техните снимки заслужават да са до тези на Валентин Йорданов и Таню Киряков и да служат за пример на нашите настоящи и бъдещи ученици“, каза още Недев.

В тази връзка той съобщи, че за учебната 2024/ 2025 година училището ще приема по държавна поръчка ученици за пети, шести и седми клас в 9 вида спорт. Към досегашните бокс, борба-свободен стил, джудо, шотокан карате-до, вдигане на тежести, гребане, кану-каяк и футбол се прибавя и волейбол.

Евгени Недев уточни, че учебното заведение има много добре оборудвани кабинети, зали по общо физическа подготовка, на разположение са плувен басейн и възстановителен център. От седми клас се предоставя възможност за обучение с придобиване на трета степен на професионална квалификация по професията помощник-треньор.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти