Боровец приема най-добрите военни ориентировачи от Балканите през юни

Боровец приема най-добрите военни ориентировачи от Балканите през юни

България ще бъде домакин на Открития Балкански военен шампионат по ориентиране Balkans Regional Orienteering Championship - CBROC - 2024, съобщиха от Министерството на отбраната. Надпреварата се провежда по линия на Международния съвет за военен спорт (CISM).

Курортният комплекс Боровец ще посрещне от 10 до 15 юни 2024 година представителните отбори от балкански страни и европейски държави - членки на CISM. Очаква се в съревнованието да се включат над 100 състезатели.

Организацията за провеждане на състезанието вече е в ход. Върви усилена подготовка по план, утвърден от Организационния комитет с председател бригаден генерал Станимир Йорданов, директор на Дирекция "Операции и подготовка" в Министерството на отбраната, с амбиция за достойно представяне като домакин на най-добрите военни ориентировачи на Балканите и на Стария континент.

Откритият Балкански военен шампионат по ориентиране Боровец 2024 се провежда под егидата на 20-годишнината на България в НАТО и 75-ата годишнина от създаването на организацията на Северноатлантическия договор.

ПРОГРАМА:
11 юни, вторник - 18.00 ч - официално откриване на шампионата
12 юни, сряда - 10.00 ч - състезание средна дистанция
13 юни, четвъртък - 10.00 ч - състезание дълга дистанция
14 юни, петък - 10.00 ч - състезание щафети. 17.00 ч - закриване на шампионата

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти