Без докосване повече: жените на Барселона изненадани след триумфа за купата

Без докосване повече: жените на Барселона изненадани след триумфа за купата

В събота дамският отбор на Барселона спечели турнира за Купата на кралицата в Испания, което е еквивалентът на Купата на краля при мъжете. След срещата (8:0 срещу Реал Сосиедад - б.р.) обаче шампионките останаха изненадани от една куриозна подробност. Стандартно награждаване със златните медали нямаше. Целият куп медали за каталунките беше сложен в една торба и предаден на човек от щаба им, който да ги раздаде.

Обикновено в подобни случаи директор на футболната федерация лично награждава съответните победители. Сега обаче никой от Кралската футболна федерация на Испания не се нае с тази задача.

Потребители в социалните мрежи допускат, че е възможно това да е вид предпазна мярка срещу потенциален проблем като този между бившия президент на централата Луис Рубиалес и испанската националка Джени Ермосо. През миналото лято Рубиалес, при радостта си след спечелването на световната титла от “ла роха”, сграбчи и целуна Ермосо, докато дамата минаваше да си вземе медала. Това породи “буря”, в резултат на която той беше освободен и в момента срещу него тече дело за сексуално посегателство.

Други хора обаче отбелязват, че и преди скандала с Рубиалес е имало подобни случаи, в които награждаване няма. През 2023 година, пак след триумф на дамите на Барса - в срещата за Суперкупата на Испания, медалите им са поставени на маса с идеята всяка от тях да си го вземе. От “Марка” се шегуват, че това е приличало на “шведска маса” в хотел.

Последвайте каналите ни в:

Още от Булевард

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти