Гледай на живо

ЕВРО 2024: Словения 0:1 Дания

Бленджини преди първия турнир от VNL: За нас това е ново предизвикателство

Бленджини преди първия турнир от VNL: За нас това е ново предизвикателство

Националният отбор на България по волейбол за мъже замина днес за първия турнир от тазгодишното издание на Лигата на нациите. В първата състезателна седмица „лъвовете“, предвождани от новия слекционер Джанлоренцо Бленджини, ще играят в Анталия (Турция), където ще срещнат отборите на Франция, Канада, САЩ и Нидерландия.

Преди заминаването на Турция Бленджини говори пред Sportal.bg на Летище „София“ и сподели своите очаквания за първия турнир от VNL. Той също така разкри и кой ще бъде капитан на националния отбор.

Бленджини определи състава на България за първия турнир от VNL
Бленджини определи състава на България за първия турнир от VNL

България започва участието си във волейболната лига на нациите, това са и вашите първи официални мачове като селекционер на България, какво да очакваме на турнира?

- Аз вече го казах, за нас това е ново предизвикателство и искам да проверим какво успяхме да свършим за краткото време, в което съм тук. Работим над някои неща, които искам да видя, как ще се получат на игрището. Играем срещу един от най-добрите отбори, но целта не е да се надиграваме с тях, а да подобряваме нивото си и да започнем да изграждаме отбор от млади състезатели. Искам да видя всеки един от момчетата до колко е фокусирам в това, което правим.

Знаем, че имате поглед към младите състезатели, имал сте възможност да наблюдавате с какви качества разполагат, но имаше ли някои от младите състезатели, които имахте желание да вземете, но не успяхте?

- Не знам, имаме голямо количество млади състезатели в долните гарнитури, които ще следим в следващите години и се надявам да се развивят правилно, защото ще е интересно в бъдеще, какво ще покажат.

Кой ще бъде капитан на отбора?

- Алекс Грозданов ще бъде нашият капитан.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Цветанов

Още от Волейбол

Виж всички