Гледай на живо

Евро 2024: Белгия - Румъния 1:0 /почивка/

Филипо Гана спечели 14-ия етап от Обиколката на Италия

Филипо Гана спечели 14-ия етап от Обиколката на Италия

Италианецът Филипо Гана от отбора на Инеос изпревари лидера в състезанието Тадей Погачар и спечели 14-ия етап от колоездачната обиколка на Италия - индивидуалното бягане по часовник с дължина 31,2 километра от Кастильоне деле Стивиере до Десенцано дел Гарда. Погачар от тима на Обединените арабски емирства обаче увеличи преднината си в генералното класиране.

Специалистът в часовника Гана излезе рано и даде време 35.02 минути, но трябваше да изчака повече от два часа, преди да празнува, тъй като Погачар, последният състезател, който тръгна, финишира с 29 секунди по-бавно, за да заеме второто място. Тимен Аренсман (Нидерландия) от Инеос е трети с пасив от 1.07 минута.

"Днес страдах много, трябваше да чакам два часа, за да разберя дали печеля", каза Гана след победата.

Погачар спечели седми етап, отново по часовник, но предимно равнинното трасе днес се очакваше да облагодетелства специалистите и така се оказа.

Словенецът остава носител на розовата фланелка. Той има преднина от 3.41 минути пред британеца Герайнт Томас (Инеос), който се изкачи втори. Трети е колумбиецът Даниел Мартинес (Бора-Хансгрое) на 3.56 минути.

15-ият етап от "Джирото" в неделя с дължина 222 км от Манерба дел Гарда до Мотолино.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички