Гледай на живо

Евро 2024: Белгия - Румъния 1:0 /почивка/

Йоана Илиева е на 11-о място за Световната купа на сабя в Пловдив

Йоана Илиева е на 11-о място за Световната купа на сабя в Пловдив

Йоана Илиева се класира на 11-о място в турнира за Световната купа на сабя жени в Пловдив. Състезанието събра най-добрите сабльорки в света, а на пътеките в Колодрума излязоха 153 фехтовачки. Възпитаничката на фехтовален клуб Свечников се включи директно в елиминациите на най-добрите 64. В първия си двубой Илиева, под ръководството на националния треньор Ивайло Воденов, победи Луиз Клайн от Франция с 15:11. В срещата за място сред най-добрите 16 тя отстрани Ирене Вечи от Италия с 15:9. В срещата за място в топ 8 българката водеше в резултата, но отстъпи пред французойката Каролин Кюроли от Франция с 12:15 и зае 11 място в крайното класиране.

Втората българка във втория ден от състезанието - Олга Храмова - завърши надпреварата на 32 място. В директните елиминации на най-добрите 64 тя победи Мартина Крицио от Италия с 15:12. В двубоя за място сред най-добрите 16 Храмова отстъпи пред Каролин Кюроли от Франция с 11:15.

Утре състезанието продължава с отборната надпревара, в което ще участват 16 тима. Българският отбор в състав Калина Атанасова, Олга Храмова, Йоана Илиева и Емма Нейкова се изправя в първия си двубой срещу Испания в 9:00 ч.

Всички класирания и резултати от надпреварата можете да видите ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички