Глушков и Костадинова бяха посрещани в Община Пловдив

Глушков и Костадинова бяха посрещани в Община Пловдив

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков и председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова бяха приети в Община Пловдив от кмета на града Костадин Димитров. На срещата присъстваха председателят на Общинския съвет на Пловдив Атанас Узунов, заместник-кметът Николай Бухалов и общински съветници от Комисия по младежки дейности и спорт към общинския съвет.

„Виждам, че нещата, които се правят за спорта в Пловдив, съвпадат с моите виждания. Трябва подкрепа, както за клубовете, така и за отделните спортисти, които имат изключителни качества“, заяви пред присъстващите министър Глушков и отбеляза, че едни от най-големите спортисти в историята на България са от Пловдив.

Той изрази надежда, че в България може да бъде въведен закон за доброволчеството.

„Надяваме се в България да се въведе закон за доброволчеството, което да даде възможност младите хора спокойно да развиват тази дейност и да има удовлетвореност. Надявам се това да помогне при организирането на спортни мероприятия“, каза още Георги Глушков и поздрави присъстващите за миналите спортни успехи, защото по думите му всеки спортист, който е получил подкрепа от града, го помни за цял живот.

Председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова отново изрази надежда, че България ще изпрати поне 42-ма спортисти на предстоящата Олимпиада в Париж, колкото са били българските представители и на Игрите в Токио 2020.

„Големият спорт се прави от града, от училищата, от треньорите и с помощта на държавата, защото тя дава средствата. Когато аз съм спортувала, когато не е имало необходимите условия в България, държавата е плащала, за да се готвя в чужбина. Съоръженията са много важни, защото това е нашето бъдеще. Как едно дете може да го накараш да спортува, при положение, че няма топла вода, няма хубава съблекалня", каза световната рекордьорка в скока на височина.

Кметът на Пловдив Костадин Димитров припомни, че градът разполага с едни от най-добрите спортни бази в България.

"Пловдив е уникален не само с талантите си в спорта, културата и изкуството, но и с това, че имаме спортно училище и едни от най-големите спортни бази. От известно време имаме подем в спортните бази. Радвам се, че в България вече има три стадиона, на които могат да се провеждат нормални мачове. Ще положим максимум усилия стадионите в Пловдив да бъдат довършени докрай. Не казвам, че процесът е труден, а интересен, защото най-сложното е да направим така, че и феновете и клубът да са доволни. Затова се надявам Пловдив да има повече бази, където да се развива спортът", обясни Димитров.

По-рано през деня министър Глушков и Стефка Костадинова бяха на посещение и в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" по случай Деня на българския спорт.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички