Собственикът на Интер в надпревара с времето, за да не изгуби клуба

Собственикът на Интер Стивън Жан има тежка “надпревара с времето” да завърши сделката с американската инвестиционна компания Pimco преди изтичането на крайния срок по рефинансиране на заема с друг фонд - Oaktree. Още преди седмици информации в италианската преса твърдяха, че двете страни са договорили всичко, но сега става ясно, че това не е така. Адвокатите на “Сунинг” работят неуморни в последните дни, за да успеят да завършат сделката, благодарение на която Стивън Жан ще успее да изплати 275 милиона евро плюс 12% лихва към Oaktree.

Директор на Интер потвърди за две нови попълнения
Директор на Интер потвърди за две нови попълнения

Информациите в пресата имат своите разминавания, тъй като “Блумбърг” твърди, че двете страни продължават да водят разговори, а “Гадзета дело Спорт” и “Скай Италия” са на мнение, че окончателното споразумение е съвсем близо. Източници от “Сунинг” са заявили пред “Скай”, че са твърдо убедени завършване на сделката и нейното официално обявяване до края на седмицата. Ситуацията за Стивън Жан е критична, тъй като той би могъл да загуби контрола върху Интер, ако не успее да си осигури навреме нужните средства за рефинансиране на настоящия дълг към Oaktree. “Скай Италия” допълва, че самият китаец оценява Интер на над 1.3 милиарда евро.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages

Още от Футбол свят

Виж всички