Васил Евтимов: Контузените сами ще преценят дали искат да помогнат на отбора

Наставникът на Черноморец Васил Евтимов коментира поражението на “акулите” от Балкан със 79:82 в среща №4 от полуфиналите в Националната баскетболна лига.

Балкан поведе на Черноморец в полуфиналната серия
Балкан поведе на Черноморец в полуфиналната серия

“Не успяхме да спечелим заради това, че имаме три много ключови грешки в края на мача. Правим грешка на таймаут. Правим пет секунди. Стреляме от наказателната линия 8/18. Няма как да биеш, когато стреляш 44%. Губим борбата, един от техните играчи ни вкарва 30 точки. Не изпълняваме това, което аз искам да изпълняваме. Всеки си мисли, че може да прави това, което си иска, но това няма как да стане. Вдругиден или ще е последният мач, или ще върнем серията в Бургас. Днес не ми хареса как подходихме към мача. Загубихме борбата, не се борехме. Не са много играчите, които са ни вкарали 30 точки тази година. Избрахме много неподходящ момент за това. Силно се надявам да се съживим.

Сега ще кажа на контузените който може да се съблече и да помогне на съотборниците си. Болежки, молежки - или играеш, или не. Който няма желание, ще гледа мача отстрани. Трима са контузените - Христо Захариев, Евгени Хаджирусев и Виктор Онудиуе. Те сами ще преценят дали искат да помогнат на отбора. Ние сме с гърбовете до стената. Няма какво да губим. Или печелим този мач, или сезонът свършва”, каза Евтимов.

Следвай ни:

Още от Баскетбол

Виж всички