Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Общо трима "уайлд кард" пилоти на "Херес" този уикенд

Дани Педроса няма да бъде единственият пилот, който ще участва с „уайлд кард“ в уикенда за Гран При на Испания в MotoGP в края на тази седмица.

Допълнителни пилоти на „Херес“ ще има още за екипите на Априлия и Хонда, което ще означава, че участие в Гран При на Испания ще вземат общо 25 човек. Априлия и Хонда ще разчитат на своите тестови пилоти за този уикенд, а именно Лоренцо Савадори и Щефан Брадъл.

За тяхното участие не бе съобщено официално от екипите им, но то стана ясно поетапно. Първо екипът на Хонда публикува снимка от подготовката си за уикенда, на която се вижда, че и името на Брадъл е изписано над един от гаражите на „Херес“, което сочи, че той ще участва в Гран При на Испания. Малко по-късно журналистът Мат Оксли разкри, че Савадори ще използва лабораторната версия на RS-GP по време на Гран При на Испания.

Използването на допълнителни пилоти точно на „Херес“ не е необичайно с оглед факта, че испанското трасе по традиция приема и официален тест веднага след края на уикенда. А с участието си в него тестовите състезатели събират много ценни данни за разработката на моторите, които после могат да се използват в теста.

Единственият тим, който има правото да използва „уайлд кард“ пилоти този сезон, но няма да го направи в Гран При на Испания е Ямаха. Дукати няма правото да използва Микеле Пиро в състезания, заради успехите си от последните години и правилата за ограниченията за развитие, които бяха променени в края на миналата година.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти