Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

LCR ще започне преговорите с Хонда в "близките седмици"

LCR ще започне преговорите с Хонда в "близките седмици"

Отборите на Прамак и VR46 не са единствените сателитни екипи в MotoGP, чиито договори с производителя, с който работят в момента, изтичат в края на годината. Това се отнася също и за състава на LCR, който работи с Хонда от дебюта си в кралския клас през 2006 година.

Напълно разбираемо, случващото се с тима на Лучио Чекинело остава в сянката на бъдещето на Прамак и VR46, които работят с Дукати и все още не е ясно дали ще продължат с италианската марка. Подобна е и ситуацията с LCR, които през миналата година бяха потърсени от КТМ в опита да австрийската марка да създаде втори сателитен тим.

От Дукати дадоха ултиматум на Прамак
От Дукати дадоха ултиматум на Прамак

Тогава обаче Чекинело бе категоричен, че има договор с Хонда до края на 2024 година и ще го изпълни, добавяйки, че ще му е трудно да се раздели с японската марка, предвид дългото партньорство между двете страни. На този етап разговорите за удължаването на съвместната работа на LCR с Хонда все още не са започнали, но това ще се случи скоро.

„В близките седмици Чекинело ще повдигне тази тема пред Хонда“, заяви говорител на LCR пред crash.net.

В момента пилоти на LCR Хонда за Такааки Накагами и Йоан Зарко, като вторият е с контракт директно с Хонда, който изтича в края на следващата година. В случай, че LCR и Хонда се разделят най-вероятно французинът ще премине в заводския екип на Хонда, където да си партнира с Лука Марини, който също е с договор до края на сезон 2025.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички