Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

НБА наложи доживотна забрана на играч заради хазарт, залагал срещу собствения си отбор

НБА наложи доживотна забрана на играч заради хазарт, залагал срещу собствения си отбор

Националната баскетболна асоциация обяви с комюнике, че налага доживотна забрана на крилото на Торонто Раптърс Джонтей Портър. След проведено разследване на лигата е станало ясно, че баскетболистът е споделял конфиденциална информация на букмейкърски къщи, като също е така е залагал на мачове от най-силната лига в света.

“Разследването на лигата разкри, че преди мача на Раптърс на 20 март Портър е разкрил конфиденциална информация относно своето здравословно състояние на човек, който е залагал на мачове от НБА. Освен това той е дал информация и на друг човек, който е заложил $80 хиляди в онлайн сайт, че Портър ще се представи слабо в срещата. Така човекът е спечелил $1.1 милиона. В този двубой Портър игра само три минути с оправданието, че е бил болен. Поради необикновената активност на залозите и действията на играча, залогът от $80 хиляди не е бил изплатен на потребителя.

Също така в периода от януари до март 2024-а Портър е направил 13 залога на мачове от НБА, използвайки акаунта на свой приятел. Стойността на залозите му е варирала от $15 до $22 хиляди, като общата им стойност е $54 хиляди. От тях Портър е спечелил $76 хиляди, като е излязъл на чиста печалба от близо $22 хиляди. Нито един от тези мачове не включва такъв, в който самият Портър е играл. Три от тези залози са били колонки, като в един от тях Портър е заложил, че Раптърс ще загубят. И трите му въпросни залога са били губещи”, съобщават от НБА.

Така кариерата на Портър в НБА приключва с 37 мача, в които той постигна средно по 3.7 точки, 2.6 борби и 1.6 асистенции. Той е брат на една от звездите на Денвър Нъгетс - Майкъл Портър-младши.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти