Порше ще обжалва дисквалификацията на Да Коща

Порше ще обжалва дисквалификацията на Да Коща

Отборът на Порше във Формула Е обяви, че възнамерява да обжалва дисквалификацията на Антонио Феликс да Коща от вчерашното първо състезание на пистата „Мизано“ в Италия.

Да Коща спечели надпреварата, за да запише първата си победа за сезона, но няколко часа след финала бе дисквалифициран заради техническо нарушение. Техническите комисари откриха, че една пружина в педала на газта в автомобила на Да Коща не съответства с правилата за хомологация.

Дисквалифицираха Да Коща от първото състезание на "Мизано", победата е за Роулънд
Дисквалифицираха Да Коща от първото състезание на "Мизано", победата е за Роулънд

Минути след обявяването на наказанието на Да Коща от Порше излязоха с позиция относно случилото се.

„Победителят от първото състезание на „Мизано“ Антонио Феликс да Коща беше дисквалифициран от шестия кръг във Формула Е за техническо нарушение, установено след разследване на ФИА. Малко след обявяването на това решение Порше уведоми ФИА за намерението си да обжалва това решение“, написаха от Порше в своя профил в Х.

От публикации на самия Да Коща става ясно, че въпросният компонент е стандартен и се доставя на всички отботи от компанията Spark, която прави шаситата във Формула Е. Проблемът е, че преди уикенда на „Мизано“ въпросната спецификацията на пружината е била извадена от каталога на Spark, без отборите да бъдат уведомени.

Снимки: FIA Formula E

Следвай ни:

Още от Моторни спортове

Виж всички