Недялко Москов: Подаваме жалба срещу съдийството, не искаме рефери от Пловдив

Вчера едноименния тим на Несебър завърши 3:3 като гост на Секирово в Раковски. Срещата е от 28-ия кръг на Югоизточната Трета лига.

Днес, Недялко Москов, президент на Несебър коментира пред Sportal.bg.:

Секирово и Несебър загубиха важни точки
Секирово и Несебър загубиха важни точки

„Веднага след края на мача, написахме, че подаваме жалба срещу съдийството. Ще го направим утре. Претенциите ни към главния арбитър Георги Иванов са две. Първата, че не санкционира футболиста на домакините Иван Гендов, затова, че удари с лакът и разкървави лицето на нашия състезател Нуретин Пюскюлю.

Втората, че не отсъди дузпа в наша полза за нарушение пак на Иван Гендов. Георги Иванов ръководи мачове в професионалния футбол, но вчера не се справи. За мен той е страхлив съдия. В първата ситуация има удар, кръв по лицето, а картон няма. Поне жълт. Но ако го беше вдигнал, щеше да признае, че има нарушение, което пък беше брутално, за червен картон. После не свири дузпа и Гендов, който я извърши (срещу Никола Гавов) след това вкара за 3:2. Твърдо подчертавам, че нямам претенции към Секирово, отбора му и феновете от град Раковски. Всичко на мача беше нормално. Двете съдийски грешки за които стана дума обаче наклониха везните.

Не знам докога ще продължава така. Чух, че и в Съединение имат претенции към реферите. Посредствено съдийство в последните два кръга. А най-важните мачове, дербитата тепърва предстоят. Не е нормално да ни свирят съдии от Пловдив. Не знам на кой да вярвам. Колкото и да се опитват от Зоналния съвет на БФС Пловдив, явно с вижда, че не могат да контролират съдиите. Предложих го вече. Като няма качествени рефери в региона, нека от други части на България да идват арбитри да ръководят мачове ни. Има ли значение на кого плащаме. Дори от Варна до Несебър разстоянието е 100 км, а от Несебър до Пловдив 300 км“.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички