Алберт Попов не завърши първия манш в Аспен

Най-добрият български алпиец Алберт Попов, за съжаление, стана “жертва” на тежкото трасе на слалома в американския зимен център Аспен. Алберт отпадна в първия манш след грешка в средата на пистата, където повечето негови конкуренти също направиха или сериозни, или фатални неточности.

Попов стартира много експлозивно и на първата контрола дори беше само с 0.04 секунди изоставане от временния лидер Клеман Ноел, но след това дойде грешката и отпадането. За съжаление, това се случва за трети път през настоящия сезон.

Най-доброто класиране на Попов остава 10-ото място в първия за кампанията слалом в австрийския център Гюргъл.

Атмосферните условия в Аспен бяха толкова тежки, че самият старт беше отложен с един час, а силният снеговалеж през целия ден попречи на състезателите да проведат тренировки. Така на практика те се запознаха с пистата и съотношението на вратите по време на официалното си спускане, което неминуемо доведе до доста груби грешки и отпадания.

Клеман Ноел е лидер с 52.39 секунди време, а зад него на 0.27 секунди от Лоик Меярд. Третият в подреждането Хенрик Кристоферсен е чак на 1.07 секунди, а фаворитът за малкия кристален глобус в дисциплината Мануел Фелер е едва девети с пасив от 1.55 секунди.

Вторият манш е от 20:45 часа.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти