Откриха силния турнир по таекуондо България Оупън

Откриха силния турнир по таекуондо България Оупън

Днес в София стартира второто издание на силния международен турнир по таекуондо България Оупън G1 2024. В присъствието на председателя на БФТ Слави Бинев, доайенът на бойните спортове в България Чавдар Чернев и други високопоставени гости, председателката на Комисията по спорта към Народното събрание Небие Кабак откри първенството. Над 1700 състезатели от близо 30 държави ще мерят сили в дисциплините Спаринг и Пумсе. Столичната зала Асикс Арена ще бъде домакин на битките от днес до понеделник.

"Изключително съм благодарна на председателя на БФТ Слави Бинев, че имам честта да открия този силен международен турнир. Като председател на Комисията по спорта към Народното събрание искам да пожелая успех на всички състезатели, а най-добрите да си тръгнат с медали. Таекуондо един изключително красив спорт и се радвам, че България се превърна в неизменен домакин на най-различни първенства от висок ранг", сподели г-жа Кабак при откриването на България оупън.

Всичко това се случва само седмица преди олимпийските квалификации за Париж 2024, на които сме домакин. Залата в Елин Пелин ще приеме едни най-добрите таекуондисти от Европа, които са най-добрите в света. Те ще спорят за квотите за Олимпиадата след няколко месеца в Париж.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти