Волкановски ще търси реванш през 2024, няма симптоми на сътресение

Бившият шампион на UFC в категория перо Александър Волкановски ще търси реванш от Илия Топурия през 2024-а, въпреки двете поредни поражения с нокаут за австралиеца. Това заяви единият от треньорите на бившия хегемон при 66-килограмовите в UFC, Еуджийн Берман.

Треньорът на Волкановски: Топурия нанесе късметлийски удар
Треньорът на Волкановски: Топурия нанесе късметлийски удар

Волкановски бе детрониран от Топурия след пет поредни успешни защити на пояса. Състезателят на “Freestyle MMA” бе нокаутиран във втория рунд на главния двубой на събитието UFC 298 в началото на февруари. Само три месеца по-рано Волк падна в нокаут и в битка срещу Ислам Махачев. Това е първа серия от загуби за бившият ръгбист в професионалната му ММА кариера. Въпреки лошата серия, Берман е на мнение, че Волкановски отдавна си е заслужил моменталния реванш.

Волкановски без извинения след поражението: Удари ме добре с деснячката
Волкановски без извинения след поражението: Удари ме добре с деснячката

“Той заслужава реванш. Направил е всичко като шампион. Представил е себе си, семейството си, отбора си и цялата компания по най-добрия начин. Бил се е с контузии по себе си и с кратко предизвестие. Има ли по-голяма битка, която може да се направи в тази категория? Не, няма. Правим всичко по силите си, за да осигурим реванш”

“В момента няма никакви симптоми на сътресение. Това не беше така при предишния нокаут. Всеки път е различно с тези неща - понякога имаш едни симптоми, друг път други. Не знам точно каква е науката зад това, но изглежда, че той не е афектиран от този нокаут, както предишния. Не знам защо точно, но определено трябва да си почине. Главата му трябва да си почине. Трябва да е внимателен, но все пак иска да вземе ревнаш тази година”

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти