Внезапен обрат! Алберто Джулиани е фаворит за селекционер на Иран

Все още не се знае името на новия селекционер на мъжкия национален отбор по волейбол на Иран, но се очаква това да се промени в следващите няколко дни.

В момента най-сериозният кандидат да води “персите” е бившият старши треньор на вицешампиона на България Хебър (Пазарджик) Алберто Джулиани.

Алберто Джулиани ще води Модена и през следващия сезон
Алберто Джулиани ще води Модена и през следващия сезон

Сагата около избора на нов старши треньор на Иран продължава.

Вече има доста имена на кандидати за поста.

Очевидно много треньори са искали да водят “персите” през олимпийския сезон. Първоначално италианските медии съобщиха, че след първата селекция са останали трима кандидати - Роберто Пиаца, Сайид Маруфлакрани и Владимир Алекно.

Анджело Лоренцети и Витал Хейнен фаворити за нов селекционер на Иран
Анджело Лоренцети и Витал Хейнен фаворити за нов селекционер на Иран

По-късно Анджело Лоренцети се появи в контекста на иранския отбор, а иранските медии спекулираха, че местната федерация вече е постигнала споразумение с Витал Хейнен.

Алберто Джулиани вече не е селекционер на Турция
Алберто Джулиани вече не е селекционер на Турция

Междувременно във финалната фаза на преговорите изглежда, че Алберто Джулиани, който наскоро спря да тренира мъжкия национален отбор на Турция, може да се опита да се класира за Олимпийските игри в Париж с иранците.

Наскоро италианският треньор пое тима от Модена, въпреки че започна сезона в Хебър (Пазарджик).

Сега, освен че води отбора в Серия А, той може да се опита да укроти иранския манталитет и да изведе местния отбор на Олимпийските игри в Париж 2024=

В битката за поста все още има две имена, но второто не е разкрито.

“Алберто Джулиани е една от двете ни опции. Окончателното споразумение ще бъде финализирано в следващите няколко дни. Договорът на новия старши треньор ще бъде валиден до края на Олимпийските игри в Париж през 2024 г. и след това може да бъде удължен до края на Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028 в два двугодишни цикъла. Селекционерът на националния отбор и неговите помощници ще бъдат представени в следващите 5 или 6 дни”, каза Вахид Моради, временен президент на Иранската волейболна федерация.

Селекционерът на Иран хвърли оставка преди края на олимпийските квалификации
Селекционерът на Иран хвърли оставка преди края на олимпийските квалификации

"Персите" останаха без треньор, след като Бехруз Атаей подаде оставка още преди края на турнира от олимпийските квалификации в Рио де Жанейро (Бразилия) в началото на октомври.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти