Олимпийските шампионки Стефани Кирякова и Ерика Зафирова проведоха майсторски клас в Монпелие

Олимпийските шампионки Стефани Кирякова и Ерика Зафирова проведоха майсторски клас в Монпелие

Олимпийските шампионки с ансамбъла на България от Токио 2020 Стефани Кирякова и Ерика Зафирова станаха ментори в кампанията за любителите на художествената гимнастика "Предизвикай себе си". Проектът има за цел да стимулира спортната култура и да достигне до максимален брой участници в продължение на една година.

През цялата олимпийска 2024-а "златните момичета" на българската художествена гимнастика, ще организират майсторски класове в общо осем града у нас и по света. Заради своята световна популярност олимпийските шампионки са получили покани за организиране на класове в Берлин, Монпелие, Барселона и Солун.

Днес домакин на поредния майсторския клас беше френският град Монпелие.

Повече от 100 гимнастички от клубове от цяла Франция и от всички възрасти уважиха този проект, а програмата на Кирякова и Зафирова включваше загрявка, работа с тяло, техника с всички уреди. В края по традиция имаше снимки за спомен, възможност гимнастички да общуват лице в лице със своите идоли и да получат автографи от тях.

Майсторският клас се проведе в залата, в която се помещава както местният клуб, така и националният център по художествена гимнастика на Франция. В Монпелие работя две български треньорки - Александра Конова и Албена Сиркова.  

Проектът е на Българската федерация по художествена гимнастика и е съфинансиран от Европейския съюз и Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). 

Снимки: БФХГ

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти