Игор Ракочевич: Унищожиха “Мача на звездите”, НБА върви надолу

Легендата на Цървена звезда Игор Ракочевич разкритикува продукта, който НБА предоставя на зрителите през последните години. Бившият играч на Минесота Тимбъруулвс остана разочарован от тазгодишното издание на “Мача на звездите”, който завърши при резултат 211:186 в полза на отбора на Изтока. Освен това Ракочевич посочи големите минуси на лигата и заяви, че тя върви надолу от дълго време насам.

“Преди време имах навика да ставам по нощите и да гледам “Мача на звездите”. Гледал съм един и същ мач сигурно 200 пъти. Гледал съм играчи, които са давали всичко от себе си, за да покажат, че са по-добри и да донесат победата на своя отбор. В днешно време те унищожиха “Мача на звездите”. Не вложиха никакви усилия да подобрят формата и вместо това го доведоха до срамна степен, позволявайки на играчите да стрелят от над 10 метра. Тотална комерсиализация и глезене на така наречените звезди.

За съжаление, НБА цялостно върви в тази посока от дълго време насам, с някои изключения откъм играчи и отбори. Мека игра, не се връщат в защита, милиони прекъсвания на играта, липпса на каквато и да е сериозна тактика, безотговорност дори у най-добрите играчи, технически нарушения за най-малката проява на емоция… Но най-голямото разочарование е “Мача на звездите”, заключи Ракочевич в профила си в “Туитър”.

Отборът на Източната конференция спечели Мача на звездите в НБА с нов рекорд
Отборът на Източната конференция спечели Мача на звездите в НБА с нов рекорд

45-годишният бивш национал на Югославия игра един сезон в Минесота през 2002/03. Той е трикратен топреализатор в Евролигата, а на международно ниво е световен и европейски шампион.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Imago

Още от Баскетбол

Виж всички