Хорхе Мартин: Няма да сме само аз и Пеко

В заключителните етапи на сезон 2023 в MotoGP битката за титлата в кралския клас се превърна в дуел между Франческо Баная и Хорхе Мартин, спечелен от Баная, който стигна до втората си поредна корона.

Мнозина очакват този дуел да бъде възобновен още със старта на сезон 2024, който ще започне след две седмици с Гран При на Катар. Тези очаквания не се базират само на края на миналата година, но и на резултатите от предсезонните тестове до момента, в които редовно Баная и Мартин заемат първите места.

Баная пред Мартин на тестовете в Катар
Баная пред Мартин на тестовете в Катар

Освен това в края на вчерашния тестов ден в Катар Баная прекара няколко обиколки плътно зад Мартин, което загатна, че и световният шампион очаква пилотът на Прамак Дукати да бъде неговият основен конкурент през новия сезон. Според самия Мартин обаче той и Баная няма да са единствените, които ще бъдат в челото на класирането.

„Знаех, че той беше зад мен в края, но аз вече бях с много износена гума. Да, той ме следваше, не е проблем. Аз също го следвах малко, ние работим по едни и същи неща, защото искаме да накараме новия мотор да работи. Ние не сме в един отбор, но сме с един производител, така че гоним еднакви цели“, каза Мартин.

„Алейш (Еспаргаро) също върши страхотна работа, Енеа (Бастианини) също ще дойде. Има много пилоти, които могат да са в челото, така че аз ще се фокусирам върху себе си, ще гледам да се подобрявам и да бъда бърз“, добави испанецът.

„Аз съм щастлив, най-накрая намерих добри базови настройки за новия сезон. Имах малко проблеми с новия обтекател, но усещам, че най-накрая днес се справихме с нея. Мисля, че сме готови за сезона да започне. Надявам се да можем да поработим още малко върху настройките и да подобрим още малко темпото, но като цяло съм доволен“, каза още пилотът на Прамак Дукати.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Снимки: Red Bull Content Pool

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти