Ямбол с постижение за историята

Ямбол с постижение за историята

При победата, която Ямбол постигна срещу Шумен с 80:79, се получи най-голямото завръщане в резултата след изоставане преди последната четвърт, информираха от ямболии в официалната си страница във “Фейсбук”. Момчетата на Тони Дечев победиха опонента си след 16 точки пасив.

Величествен обрат класира непреклонните от Ямбол за Купата на България
Величествен обрат класира непреклонните от Ямбол за Купата на България

През последните 24 редовни сезона Ямбол е изиграл общо 635 мача. От тях е постигнал 278 победи. Само 37 от тях са постигнати, след като отборът е изоставал след третата четвърт. От тези 37 победи само 12 са като гост, а 10 са постигнати без да се достигне до продължение. В нито един от тези мачове Ямбол не е губел с двуцифрена разлика.

Най-голямото завръщане в мач без продължение и като гост е било от минус 7 точки на 11 февруари 2011 срещу Левски в София, мач който ямболии печелят с 69-68.

Иначе най-голямото завръщане на тима за победа е било след като е губел с 23 точки след изиграни три части. То се е получило в Ямбол на 14 октомври 2001 г. В този мач шампионският отбор на Ямбол побеждава Черно море със 106-94 след продължение.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти