Гледай на живо

Настъпи ли преломният момент в биткатата за титлата в Англия - гледайте "Контра"

Над 300 сливенски ученици се записаха за безплатни тренировки по плуване за начинаещи

Над 300 сливенски ученици се записаха за безплатни тренировки по плуване за начинаещи

Общо 317 ученици от 1 до 10 клас от почти всички сливенски училища се записаха на безплатни тренировки по плуване за начинаещи, съобщиха от пресцентъра на Община Сливен.

Инициативата за популяризиране на плуването като здравословен начин на живот е на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и Община Сливен. Безплатните тренировки се финансират от Комисията, като участниците заплащат такса за вход.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Тренировки ще има всеки работен ден от 16 до 17 часа до 29 май, включително. Всеки път треньорите ще работят с група от над 30 ученици. Това означава, че всяко записано дете ще може да се обучава минимум два пъти месечно

На 19 февруари първата група от 30-ина ученици бе посрещната в общинския покрит плувен басейн. Лицензирани треньори проведоха едночасови занимания с първокласници от ОУ „Д-р Иван Селимински“ и ОУ „Елисавета Багряна“.

Покритият плувен басейн в Сливен отвори врати след основен ремонт, приключил в края на 2020 година. Спортното съоръжение се използва от Клуба по плуване, спортисти – ветерани, любители – деца и възрастни, както и за спортни състезания и обучения на спасители.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти