WBC предлага повече съдии на битката Фюри-Усик

Президентът на Световния боксов съвет (WBC) Маурисио Сюлейман заяви пред “SkySports”, че според него е добра идея дългоочакваният сблъсък за статуса на безспорен шампион в тежка категория между Александър Усик и Тайсън Фюри да бъде оценяван не от трима, а от петима или шестима съдии.

“Това е моето предложение. Нека увеличим броя на съдиите за този двубой. Трудно е да се правят промени в нашия спорт. Ние сме традиционалисти и не харесваме промените, но ще продължа да настоявам за това. Някои харесват тази идея. Ще видим. Когато имаш повече съдии, дори някой от тях да даде неправилен резултат, другите компенсират”, разкри идеята си Сюлейман и допълни, че според него Усик-Фюри ще бъде най-голямата битка в бокса за последните 25 години и затова дуелът трябва да бъде организиран правилно до последния детайл.

Припомняме, че Краля на циганите и Усик ще премерят сили на 18-и май в Саудитска Арабия. Битката трябваше да се изиграе на 17-и февруари, но Фюри получи аркада над лявото око по време на спаринг и това отложи шампионския двубой.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти