Мария Йовкова в поредицата "Спортните таланти на България"

Мария Йовкова в поредицата "Спортните таланти на България"

„В крепостта на търпението“ е деветият филм от поредицата на БНТ "Спортните таланти на България" и представя състезателката по тенис на маса Мария Йовкова.

Колко дълго можеш да чакаш за сбъдването на мечтата си? Колко упорито трябва да работиш за постигане на целите си? И как се преодоляват житейските пречки?

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Отговорите ще ни даде Мария Йовкова в поредния филм на БНТ от поредицата „Спортните таланти на България“.

Лентата „В крепостта на търпението“ с автор Стефан Георгиев и режисьор Андрей Дочев ни запознава с родената в Асеновград тенисистка, която споделя за пътя си от скромната зала в малкия град до европейската титла за девойки.

За зрителите предстои разказ за човешката добродетел и възнаграденото трудолюбие.

„Когато вече си решил, че това е твоето нещо и това е твоят път, който искаш да следваш, тогава вече осъзнаваш, че трябва да правиш много жертви и да се трудиш малко повече, отколкото на тренировките", казва Мария Йовкова пред камерата на БНТ.

Филмът предлага среща с най-близките хора на Мария – приятеля й Денислав Коджабашев, който също е професионален състезател по тенис на маса, майка й, дядо й, първия й треньор.

Историята ще ни отведе и в малкото селце Орешец, където уважението между хората и силата на човешкия дух са по-важни от материалните блага.

Филмът „В крепостта на търпението“ ще бъде излъчен за първи път на 14 февруари, от 21:00 ч., по БНТ 3.

Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти