Уайт похвали един от шампионите си: Той прие битки с трима различни опоненти за UFC 300

Президентът и главен изпълнителен директор на UFC Дейна Уайт обясни решението си да изправи шампиона в полутежка категория Алекс Перейра срещу Джамал Хил в главната битка на юбилейното събитие UFC 300. Той заяви, че главният кандидат за главен боец на историческото издание е бил носителят на титлата при 77-килограмовите Леон Едуардс. Британецът дори е приел битки с всеки предложен опонент, но в крайна сметка до сделка за участието му в галата на на 13-и април не се е стигнало.

“Говорим с много бойци и се опитваме да организираме много битки, но в бизнесът става въпрос за възможности и поемането им. Да оглавиш UFC 300 е голяма възможност. Едуардс не отказа на трима съперници. Прие битка с всеки един от тях. Беше готов да се изправи срещу всеки. Невероятен е. Обадихме му се три пъти с трима различни опоненти за UFC 300 и той прие за всеки. Готов е за всякакво предизвикателство и не му пука. Харесва ми и го уважавам”, заяви Уайт в интервю за американска медия. Босът на ММА организацията допълва, че потенциалните двубои на Роки от Бирмингам не са пропаднали заради въпрос на заплащане, а заради контузии, таймин и “други глупости зад кулисите”.

Алекс Перейра оглавява UFC 300
Алекс Перейра оглавява UFC 300

Ето как обясни избора си за сблъсъка Алекс Перейра-Джамал Хил в “гвоздея на вечерта” на UFC 300.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

“И двамата искат тази битка. Няма как това да бъде скучен двубой. Алекс Перейра спечели две титли за толкова кратко време. Той премина от един стил в друг и впечатли също като Адесаня, но го направи по-бързо и то в две категории”, допълни Уайт.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти