Български треньор по борба е номер едно в Европа за 2023-а

Български треньор по борба е номер едно в Европа за 2023-а

Стоян Добрев бе избран за треньор номер едно в Европа за 2023-а година от Световната федерация по борба (UWW). Българинът изведе националния отбор на Сърбия до четири световни титли на Мондиала в Белград миналата година. Това бе исторически успех за борбата в класически стил за западните ни съседи.

Добрев, който е начело на класиците на Сърбия от 2014-а,  бе награден по време на европейското първенство за мъже и жени в Букурещ.

“Щастлив съм, защото е оценен моят труд, а и не само. Това е признание и за българската школа, като цяло, защото аз съм продукт именно на тази школа. И всичко, което съм научил в България, сега го предавам навън, мога да кажа със съжаление. Но, разбира се, за да ги има тези резултати среъбският национален отбор, това се дължи и на федерацията, и на нейния президент Желко Трайкович. Защото ми гласуваха доверие, осигуриха абсолютно всички условия за пълноценна подготовка, дадоха ми възможност да работя спокойно. Резултатите ги виждате….”, заяви Добрев за bgwrestling.bg.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Снимка: UWW

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти