Италианка спечели титлата в категория до 76 кг на ЕП по вдигане на тежести

Италианка спечели титлата в категория до 76 кг на ЕП по вдигане на тежести

Италианката Джена Токо Кегне спечели титлата в категория до 76 килограма при жените на европейското първенство по вдигане на тежести в София. 21-годишната Кегне завърши с двубой от 227 килограма. Втора с 216 килограма остана Никол Рубанович от Израел, а трета с 215 килограма приключи Лара Денч от Германия.  

Кегне направи разликата спрямо конкурентките си в изтласкването, където успя на  126 килограма, което бе с девет килограма повече от втория най-силен резултат, постигнат от Рубанович. Много силно представяне във второто движение от състезанието направи датчанката Лаура Толструп, която записа само един успешен опит, но той бе на 116 килограма.  

Далеч повече интрига имаше в изхвърлянето, където Кегне и Денч постигнаха по 101 килограма, но предимството бе за италианката. В това движение Рубанович бе трета с 99 килограма.  

По-рано през деня в група "В" на същата категория вдига и българката София Гарсия Стефанова. С двубой от 177 килограма (75 кг + 102 кг) тя остана на 12-о място в общото класиране.  

Три дни преди края на европейското първенство в "Арена София" България е лидер в класирането по медали с четири титли в двубоя. По две титли имат Италия, Украйна, Армения и Румъния. Турция е на шесто място с едно злато.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!
Последвайте каналите ни в:

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти