Насар: Това е най-специалното състезание за мен, искам всички медали

Карлос Насар защити европейската си титла във вдигането на тежести. Пред пълните до почти краен предел трибуни на "Арена София" в столицата 19-годишният Насар стигна до златния медал в категория до 89 килограма при мъжете с двубой от 391 (176 кг + 215 кг) килограма.

Абсолютен! Карлос Насар с европейска титла и рекорд в "Арена София"!
Абсолютен! Карлос Насар с европейска титла и рекорд в "Арена София"!

“Доволен съм. Можеше и по-добре, но поради крампа в крака реших да не минавам на третия си опит в изтласкването. Определено има още потенциал, който може да бъде разгърнат. За мен подкрепата на феновете беше истинската победа и затова бях така зареден и така енергичен въпреки болежки и крампите, които получавах по причината, че съм обезводнен.

Това е истинската победа за България - толкова хора дойдоха да гледат българска европейска титла. Феновете превърнаха това състезание в любимото ми досега.

Пътят е към Олимпиадата. Ние не спираме тренировки, даже другата седмица отново съм на състезание и въобще за секунда не съм забравил за целта си и ще я гоня до край. Днес нямах температура, но поради тази температура бях свалил килограми и поради това бях обезводнен и получих крампа на крака в последния опит.

Амбициите на Карлос за тази година са златни медали на всички състезания, на които участвам. Това е страхотно усещане. Публиката пя заедно с мен и това трябваше да се случи за българския народ”, заяви Насар след победата.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Борислав Трошев

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти