Формула Е иска още един старт в Щатите

Формула Е иска още един старт в Щатите

Шефовете на Формула Е проучват възможността за провеждането на още един кръг в Щатите. Това потвърди главният изпълнителен директор на световния шампионат с електрически болиди Джеф Додс.

„Както знаете, ние имаме състезания в Мексико и Портланд и мисля, че американският пазар, по-точно този в САЩ, може да поеме още една надпревара – обясни Додс пред списание Racer. – Ще е интересно да имаме два старта в Щатите и интерес към това има от няколко големи града.”

Верлайн стартира сезона във Формула Е с победа
Верлайн стартира сезона във Формула Е с победа

В момента има сериозни слухове, че Лос Анжелис е сериозен кандидат за старт от Формула Е, което е логично с оглед на зелената политика на целия щат Калифорния.

Касиди записа първи успех като пилот на Ягуар
Касиди записа първи успех като пилот на Ягуар

Додс също подсказа, че Формула Е определено се интересува от Лос Анжелис, но не пожела да навлезе в повече подробности. Той обаче коментира и други интересни теми.

„Не мога да кажа точно колко състезания са оптимални като бройка за един сезон – 16 или 17 – призна Додс. – Но при нас има и друг ограничаващ фактор – колко състезания ще издържи батерията на болидите в рамките на един сезон. Когато минем на автомобилите от 5-о поколение, тогава ще можем да добавяме повече състезания в календара, като смятаме, че максимумът надпревари за един сезон ще е 18-20.”

Следвай ни:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички