ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Шифрин спечели спускане за четвърти път в кариерата си

Шифрин спечели спускане за четвърти път в кариерата си

Микаела Шифрин продължи да пише по забележителен начин история в Световната купа по алпийски ски, триумфирайки в спускането в Санкт Мориц (1:28.84 минути), което беше и нейната победа номер 91 в изумителната кариера.

Годжа триумфира в първия скоростен старт за сезона в Световната купа
Годжа триумфира в първия скоростен старт за сезона в Световната купа

Вчерашната победителка в Супер-Г София Годжа не можа да дублира успеха си и въпреки че се спусна след Шифрин, не съумя да я свали от лидерския стол. Италианката трябваше да се задоволи с втората позиция в крайното класиране, и то само с 0.15 секунди изоставане, а Федерика Бриньоне финишира трета с 0.35 пасив.

Шифрин спечели първото си спускане от март 2022-ра и четвърта в кариерата (Лейк Луис на 2 декември 2017, Банско на 24 януари 2020 и Куршевел на 16 март 2022-ра), като вече има три победи през настоящия сезон след два успеха в слалома. Изкачването на подиума на Бриньоне може да се сметне за малка изненада, защото тя се спусна първа на пистата, а беше пета във вчерашния Супер-Г.

Илха Щухец се представи слабо според високите си стандарти и остана едва 14-та.

В топ 10 от четвърто надолу място завършиха Корнела Хютер, Мириам Пухнер, Ема Айхер, Стефани Вениер, Мишел Гизин, Кира Вилде и Марта Басино.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти