ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Шефът на Лубе: Бленджини няма договор с България, това са слухове

Генералният директор на вицешампиона на Италия Кучите Лубе (Чивитанова) Бепе Кормио говори пред Resto del Carlino di Macerata за бъдещето на отбора и свързано ли е то с досегашния старши треньор на тима Джанлоренцо Бленджини.

Пред няколко седмици президентът на Българската федерация по волейбол (БФВ) Любо Ганев обяви официално, че Джанлоренцо Бленджини е специалистът, с който централата ни ще води преговори да е селекционер на България до края на Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028.

Вицепрезидентът на БФВ Давид Давидов добави, че изборът ни е паднал на Джанлоренцо Бленджини, защото той ще се съсредоточи върху работата си с националния отбор на България и от следващия сезон няма до води повече клубен отбор.

„Това наистина са слухове, отношенията ни с Кико (б.р. Джанлоренцо Бленджини) са отлични. Той ще трябва да ни каже, ако това е така и е подписал, за сега не е. Едва по-късно ще предложим заместник. Ако Бленджини напусне, това ще бъде истинско разочарование, но не и проблем, спомням си, че миналата година Тренто спечели “скудетото” с непотвърден треньор от месеци”, заяви Беше Кормио.

10 Джанлоренцо Бленджини и Джузепе Кормио гостуват в студиото на Block Out

Бепе Кормио и Джанлоренцо Бленджини бяха специални гости на волейболното предаване на Sportal TV и Sportal.bg - Block Out, в което говориха много и за българския волейбол.

Кормио призна, че са предложили нов едногодишен договор на Бленджини за следващия сезон в Лубе.

„Да предложихме нов договор на Кико за една година, точно защото бихме искали да продължим с него и предложението все още е валидно“.

10 Джанлоренцо Бленджини и Джузепе Кормио гостуват в студиото на Block Out

"Защо само за една година? Просто защото следващият сезон щеше да е последният от 3-годишния цикъл, който разработихме и бе одобрен. В края на следващия сезон ще оценим израстването на младите играчи. Следователно това не е временно доверие и моят собствен договор изтича през 2024 година”, добави Бепе Кормио.

10 Джанлоренцо Бленджини и Джузепе Кормио гостуват в студиото на Block Out

„Докато съм генерален мениджър на Лубе, никога няма да използваме треньор, който е и селекционер на национален отбор“. добави генералният мениджър на Лубе.

10 Джанлоренцо Бленджини и Джузепе Кормио гостуват в студиото на Block Out

В следващия двубой Лубе, в който играе национала Александър Николов, а тимът е воден от Джанлоренцо Бленджини излиза срещу Чистерна Волей с Микеле Баранович в мач от Суперлигата на Италия.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Sportal.bg

Още от Волейбол

Виж всички