ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Хейни не даде нито рунд на Прогрейс и отне титлата му

Хейни не даде нито рунд на Прогрейс и отне титлата му

Непобеденият на професионалния ринг Девин Хейни (31-0) завоюва световна титла във втора категория. 25-годишният американец си спечели пояса на Световния боксов съвет (WBC) в супер-лека категория, след като надигра Реджис Прогрейс (29-2) с единодушно съдийско решение (120-107).

Хейни зарадва публиката в родния му с боксова лекция в "Chase Center" в Сан Франциско.  Това бе дебют за него в дивизията до 63,5 килограма, но той показа достатъчно мощ, скорост и техническо майсторство на ринга и доказа, че може да спори за статута на безспорен шампион и в тази категория.

Най-силният момент за Хейни дойде в третия рунд, когато изпрати Прогрейс в нокдаун с перфектно пласиран десен прав.

Ето как се разви битката рунд по рунд:

Рунд 1: Хейни откри битката с няколко силни удара с предната си лява ръка. Прогрейс, който си служи с обратен гард, се опита да загради съперника си, като стъпваше от външната страна на изнесения преден крак на Хейни. И двамата боксьори бяха пестеливи в ударите си и не пускаха комбинации от повече от два удара.

Рунд 2: Битката за това, кой ще наложи надмощие с прави удари с предната си ръка продължи и във втората част. Прогрейс първи отбеляза няколко силни ъперкъта в тялото на Хейни. Боецът от Ню Орлиънс "увисна" при няколко опита за по-силни удара и бе контриран от по-младия с 9 години негов съперник.

Рунд 3: Хейни отбеляза нокдаун в първата минута на третия рунд със светкавичен десен прав в брадата на Прогрейс, който бе прикрит от няколко прави удара и ъперкът с предната му ръка. Прогрейс веднага се изправи и започна да пристъпва напред, но в атаките му до края на рунда липсваха мощ и скорост. Бившият шампион в лека категория затвори рунда с брилянтно контриращо ляво кроше.

8 Девин Хейни доминира Реджис Прогрейс и отне титлата му

Рунд 4: И този рунд започна по-добре за Хейни. Роденият в Калифорния боец се движеше добре из ринга, сменяйки посоките с отлична бързина в краката и контриращи крошета и прави удари. В последните тридесет секунди на тази част 25-годишният боксьор затвърди надмощието си с с няколко силни комбинации в тялото и главата на съперника му.

Рунд 5: Реджис пускаше повече удари в тази част, но по-бавното му движение с краката не му позволяваше да стигне до Хейни и да го нарани. 25-годишният претендент разпокъсваше защитата на Прогрейс с майсторски контраатаки. Хейни изглеждаше все по-уверен с всяка минута на ринга.

Рунд 6: Темпото на двубоя остана същото дори и след навлизането на битката във втората й половина. Хейни контролираше дистанцията на боя с по-добро движение с краката и по-бързи удари с ръцете. В последната минута той разклати опонента си с класическа комбинация то два прави удара с предна и задна ръка.

Рунд 7: Предната ръка на Хейни не губеше от скоростта си. Бившият безспорен шампион в по-ниската категория до 61 килограма започна да използва и ъперкъти в тялото срещу Прогрейс в тази част, но все пак неговата комбинация от два прави удари с предна и задна ръка му служеше най-добре и в тази част.

Рунд 8: Състезателният дух на шампиона Прогрейс всякаш го напускаше с всяка изминала минута. 34-годишният нокаутьор не намираше отговор на "движещата се задача" пред него. Хейни използва този рунд, за да се възстанови и игра предимно с предната си ръка през тези три минути.

Рунд 9: Хейни получи наставления то своя щаб "да натисне газта", въпреки комфортната му преднина в съдийските карти. Прогрейс също излезе по-агресивно в този рунд, но така и не успяваше да нанесе значителен удар. Спортистът от Ню Орлиънс отново увисна в няколко свои атаки и бе контриран.

8 Девин Хейни доминира Реджис Прогрейс и отне титлата му

Рунд 10: Хейни показа, че все още е свеж с остри удари и движение по ринга с лекота. За първи път на ринга в Сан Франциско тази сутрин видяхме и няколко клинча, предизвикани от Прогрейс, който се опитваше да скъси дистанцията. Хейни се излезе и от този рунд без да допусне значителна щета.

Рунд 11: Хейни започна да се забавлява на ринга и да затвърждава мнението, че е с една класа над Реджис Прогрейс. Той използваше ескиважи, отклони и сайд степове, за да отбягва атаките на съперника му и да контрира с бързи прави удари и крошета. Прогрейс изглеждаше напълно безидеен на ринга.

Рунд 12: Хейни показа интелигентност на ринга и мъдрост на шампион. Младокът използва последните три минути, за да подпечата победата си. Той хвърли малко, но точни удари и така си заслужи единодушното съдийско решение.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти