ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Отбори от Италия, Русия, Сърбия и България в турнира на Левски за волейболни звезди на бъдещето

Отбори от Италия, Русия, Сърбия и България в турнира на Левски за волейболни звезди на бъдещето

Отбори от традиционно силните волейболни нации – Италия, Русия, Сърбия и България се включват в третото издание на силния международен турнир „А1 Звезди на бъдещето“ в надпреварата при момчетата. За трета поредна година волейболен клуб Левски София прави подарък за Коледа за българския волейбол – таланти от най-успешните европейски школи идват в София за турнир, който вече има сериозна репутация във волейболния свят като едно от най-предпочитаните състезания за момчета и момичета, поели по своя път към големия спорт. Изданието през 2023 г. е от 21 до 23 декември в спортна зала Левски София.

Турнирът е с общо 12 отбора – момчета и момичета до 16 години. Ясни са участниците в надпреварата при момчетата – италианският Дяволи Роза, руският Ямал (Нови Уренгой), сръбският Цървена звезда и българските Левски София, Берое (Стара Загора) и Люлин. Изключително силно международно участие се очаква и в надпреварата при момичетата.

„Идеята на турнира е развитието на българските таланти - нещо, закодирано в ДНК-то на волейболен клуб Левски София. Да дадем шанс на страхотните български деца да играят на най-сериозното възможно ниво в най-ранна възраст. Все повече и повече са клубовете и волейболните школи от Европа, които проявяват желание да бъдат част от идеята, родена и провеждаща се в България“, заяви Атанас Гаров, основен организатор на международния волейболен турнир за звезди на бъдещето.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички