ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Изявление относно смяната на Съдийската комисия при БФЛА

Изявление относно смяната на Съдийската комисия при БФЛА

“Обявената смяна на ръководството на Съдийската комисия при БФЛА е нередовна поради редица обстоятелства, като на първо място действащият председател или Изпълнителен съвет на комисията не са подавали оставка. Това е едно от задължителните условия, за да може едно ръководство на съдиите първо да бъде освободено, преди да бъдат утвърдени нов председател и Изпълнителен съвет.

Председателят на Съдийската комисия при БФЛА Емил Здравков (Рефер на Световната атлетика - Сребърно ниво и Съдия по спортно ходене на Световната атлетика - Сребърно ниво) не е подавал оставката си, въпреки натиск, който му беше оказван от новия президент на федерацията.

Силвена Тодорова оглави съдийската комисия към БФЛА
Силвена Тодорова оглави съдийската комисия към БФЛА

Нещо повече - по време на среща с президента, проведена на 15.11.2023 г., Здравков е отказал да подаде оставка, тъй като няма никакви основания за смяна на ръководството съгласно Правилника на комисията и гарантираната чрез него независимост на съдийското звено.

Дори обаче да беше подадена и приета оставка, то по Правилник след нея следва задължителна процедура с допитване до всички съдии, които единствени могат да излъчат кандидати за нов председател. Такава процедура, поради липсата на оставка не е провеждана. Дори обаче и това да беше спазено, изискванията към кандидатите са да имат минимум актуална съдийска категория N и 10 години съдийски стаж. На нито едно от тези условия обявената за председател Тодорова не отговаря. Тя има официален съдийски стаж от 3 години и 7 дни и през тази година е придобила категория C, която е по-ниска от изискваната категория N.

Действащото ръководство на Съдийската комисия при БФЛА, в състав:

- Емил Здравков - председател;

- Красимир Вълканов - член;

- Петя Петкова - секретар;

- Росица Лачева - член;

- Стоян Димитров - зам.-председател;

Остава в управление на Съдийската комисия при БФЛА и ще осъществява своите задължения според всички валидни Правила и Наредби.

Всички компетентни национални и международни органи ще бъдат надлежно уведомени за неправомерните действия, извършени от федерацията.Съдийска комисия при БФЛА”

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти