ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Кристиян Минковски: Очаквам ново добро представяне на Европейското

Кристиян Минковски: Очаквам ново добро представяне на Европейското

Петимата български плувци, които ще вземат участие на Европейското първенство в 25-метров басейн, споделиха своите очаквания в предаването “Арена спорт” на Българската национална телевизия. Главният треньор на националния отбор Кристиян Минковски заяви, че планът за работа на най-изявените ни състезатели е насочен изцяло към Летните олимпийски игри в Париж през 2024 г.

“Моите очаквания са за поредно добро представяне на българските състезатели в Букурещ. Готови са, всичко е наред. Всичко върви по план. Всичко, което работим в последните месеци, е насочено към Олимпийските игри в Париж”, каза Минковски.

Световният рекордьор за юноши Петър Мицин сподели, че до момента има отлична година със спечелените медали от световни и европейски първенства.

“За мен е удоволствие да се състезавам на такива надпревари понеже всяка година, всеки нов месец има нова конкуренция. Не се възгордявам от това, че съм световен рекордьор. Това ме мотивира да продължавам да се трудя, да гледам напред смело и да вярвам в себе си”, каза Мицин.

В Букурещ дебют на голямо състезание при жените ще направи Тея Николова.

“Целта ми е основно да си подобря личните времена, които поставих преди седмица на националния шампион в Бургас. Ако успея да се класирам за финал ще бъде добре дошло”, заяви Николова.

При мъжете България ще бъде представена и от Калоян Левтеров. Той ще участва в надпреварите на 100 и 200 м гръб.

“Отборът е супер. Мисля, че новите състезатели, по-младите, са доста сериозни. Полагат много усилия, за да плуват на високо ниво. Надявам се всичко да мине по вода, както се казва, и всички да си подобрят постиженията”, каза Левтеров.

Диана Петкова се надява на добри плувания в сериите, които да ѝ позволят участие в полуфиналите и финалите на дисциплините, в които ще се състезава.

“Опитвам се да нямам очаквания към себе си. Плувах миналата седмица на Държавното първенство и мисля, че се справих доста добре. Надявам се да си подобря личните времена, което ще ме изпрати на полуфинал или дори финал”, сподели Петкова.

Габриела Георгиева замина за Букурещ с подобрени два национални рекорда в малък басейн.

“Мисля, че обръщанията и подводните ми дават тласък да плувам по-бързо. Преходът от 25-метров към 50-метров басейн ще дойде малко труден, но треньорът каза, че няма да има много почивка, направо започваме подготовка за световното”, заяви Георгиева.

Европейското първенство за мъже и жени в 25-метров басейн започва на 5.12.

Последвайте каналите ни в:

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти