ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Андрей Жеков с най-искрената си изповед за отказването си преди Олимпийските игри в Лондон 2012

Бившият капитан на националния отбор на България Андрей Жеков бе гост във волейболното предаване на Sportal TV и Sportal.bg - Block Out, в което говори напълно откровено и за най-тежкия си период през 2012 година, когато спря с волейбола непосредствено преди Олимпийските игри в Лондон.

“Изиграх олимпийската квалификация в София. Класирахме се за Олимпиада. Не спрях веднага да тренирам…"

4 "Block out" с гост Андрей Жеков

Отстрани е лесно да се говори: “ако беше ти, ако беше Матей...” Смятам, че се създаде една истерична обстановка около смяната на треньора - връщане. И се стигна до един момент, в който аз реално не бях в състояние. Както бях изключително мотивиран. Предната година взех решение да отида да играя в Италия, за да се се подготвя и да вдигна нивото… Стигна се до един момент, в който аз абсолютно нямах желание да влизам в залата. Заради всички тези ситуации и неща, които се случиха около отбора. Нещо, за което със сигурно ще съжалявам, докато съм жив”, заяви Андрей Жеков във волейболното предаване на Sportal TV и Sportal.bg - Block Out.

Жеков: Яд ме е, че не станахме европейски шампиони през 2009 година! Заслужавахме титлата
Жеков: Яд ме е, че не станахме европейски шампиони през 2009 година! Заслужавахме титлата

“Реално, тогава аз нямах желание да влизам в залата. Сега вече започват хората да говорят за Burnout. Може би е бил такъв период: Даваш, даваш, даваш, даваш! И в един момент се класирахме, страхотен мач пред пълна зала с Франция, победихме! Изпуснах първата квалификация, защото бях контузен - имах разкъсване на бедрен мускул. Там също бяхме близко, но загубихме от Германия. На втория шанс успяхме. Държавата беше положила огромни усилия, за да вземе 2 олимпийски квалификации, в рамките на два месеца. Една континентална и една “Втори шанс”. Успяхме на “Втория шанс”. След това Матей (Казийски) и Радо (Стойчев) се отказаха. Това бе тяхното решение и си го отстояват до днес”, добави бившият разпределител и капитан на националния отбор на България.

Андрей Жеков пред Sportal.bg: Не мечтая да водя националния отбор на България, но за мен ще е чест
Андрей Жеков пред Sportal.bg: Не мечтая да водя националния отбор на България, но за мен ще е чест

“Имаше опити да се върна. Причината беше, пак казвам, със сигурност не е била да…., не съм бил съгласен с решението на Радостин и на Матей. Данчо Лазаров, като президент на федерацията, направи опит, и други хора, да се върна, но просто нямах в себе си… Просто моментът беше такъв! моментът беше такъв за мое съжаление, защото щеше да ми бъде втора поредна Олимпиада. Както виждаме, мисията става все по-трудна “Класиране за Олимпиада” и ще продължи да става все по-трудна. Променят постоянно регламента. Олимпиадата е едно хубаво състезание. Може би, тогава не бе най-силното състезание, като чиста волейболна класа, но пък е Олимпиада. Всяко дете си мечтае да отиде на Олимпиада. И реално, когато минаха повече от 10 години аз съжалявам, че не отидох на Олимпиада, на която се класирах”, завърши Андрей Жеков във волейболното предаване на Sportal TV и Sportal.bg - Block Out.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Владимир Иванов

Още от Волейбол

Виж всички