ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

В Плевен откриха фотоизложба, посветена на Димитър Бербатов

В Плевен откриха фотоизложба, посветена на Димитър Бербатов

Постоянна фотоизложба, запечатала паметни моменти от живота и кариерата на Димитър Бербатов, бе представена вчера в плевенското Средно училище „Иван Вазов“. Футболистът бе гост на откриването на експозицията „По моя начин“, съобщават от Асоциация „Докосни дъгата“. 

Събитието се организира по инициатива и идея на Асоциация „Докосни дъгата“ с председател д-р Денислава Ангелова, с подкрепата на Средно училище „Иван Вазов“ и неговия директор Димитър Митев. Визитата на бившия национал се реализира в рамките на проекта „Младите хора – Бъдещето на област Плевен – гражданско активни“, казват организаторите. 

Димитър Бербатов бе посрещнат с овации и аплодисменти от десетки ученици, които го посрещнаха тържествено на входа на училището. Бербатов не скри вълнението си и благодари от сърце за топлото посрещане, след което разгледа фотоизложбата „По моя начин”. Сред гостите на нейното откриване бяха кметът на Плевен д-р Валентин Христов, директорът на СУ „Георги Бенковски“ Мариана Костова и президентът на българската федерация по карате Русалин Русалинов, разказват организаторите на събитието. 

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

„Надявам се децата да черпят вдъхновение, дори малко да вземе някой, ако му помогне в живота, ще бъда щастлив”, каза Бербатов.  

„Това е една изключително добра историческа линия на една мечта и един живот, който може да се случи на всяко едно дете в България”, отбеляза д-р Денислава Ангелова. 

„Радвам се, че сте тук в при нас, както и че тази изложба, която представя вашия път на развитие, може да действа мотивиращо на младите и още повече да ги окуражава да следват мечтите си”, каза от своя страна кметът на Плевен д-р Валентин Христов. 

Димитър Бербатов подари на библиотеката на училището книгата си „По моя начин“, както и футболна топка с автограф за спортния кът на СУ „Иван Вазов”, а директорът Димитър Митев пък го изненада с картина, нарисувана от възпитаничка на школото. След откриването на фотоизложбата Димитър Бербатов изнесе мотивиращо слово във физкултурния салон пред ученици от СУ „Иван Вазов“, СУ „Георги Бенковски“ и СУ „Бачо Киро“ - Павликени, разказват от екипа на събитието. 

„Бях концентриран от много ранна възраст да преследвам моята мечта. Така действах аз и това проработи. Вие също трябва да намерите своя начин, както аз намерих моя начин. Щом аз стигнах до Манчестър Юнайтед, значи и вие можете”, обясни Бербатов пред децата и младежите. „Благодарение на моята амбиция, аз успях. Работих и се трудих за този успех. Бях постоянен. Много пъти съм бил на земята, но се изправях. Преследването на мечтата ми помогна да стигна до моя връх. А моят връх беше Манчестър (Юнайтед). И аз го изкачих. Трябва да имате мечта и да я преследвате смело”, каза още той. 

Д-р Денислава Ангелова и Димитър Бербатов обсъдиха възможността подобна фотоизложба да бъде подредена и в други български училища през следващата година, като по този начин още повече ученици ще могат да се докоснат до живота на един от най-успешните български футболисти.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти