ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Европейската гимнастика откри процедура за подаване на заявки за домакинство на няколко шампионата на Европа от 2025 до 2027 година

Европейската гимнастика откри процедура за подаване на заявки за домакинство на няколко шампионата на Европа от 2025 до 2027 година

Изпълнителният комитет на Европейската гимнастика се събра в София за четвъртата си и последна среща за тази година. Водени от президента Фарид Гаибов (Азербаджан), бяха взети няколко официални решения.

Бяха одобрени актуализации на Технически регламенти за 2024/2025, а пълните документи ще бъде публикувани скоро.

Отворена е процедура за кандидатури за домакинствата за следните европейски събития по гимнастика: Европейско първенство по спортна аеробика през 2025 година, Европейско първенство по спортна гимнастика за мъже и жени 2026, по художествена гимнастика 2026 и по скокове на батут, както и за Европейското първенство по художествена гимнастика през 2027 година.

Конгресът на централа се обяви против за връщането на спортистите от Русия и Беларус на международни турнири от 1 януари 2024 година. Против връщането на двете държави гласуваха 22 от делегатите, а 16 бяха "за".

"Конгресът на Европейската гимнастика гласува против разрешаването на спортисти и длъжностни лица от Русия и Беларус да се върнат на състезания по гимнастика в Европа от 1 януари 2024 година, като по този начин не спазва решението на Международната федерация по гимнастика (ФИГ)", се казва в изявление.

Конгресът в София продължава и утре.

Следващото заседание на Изпълнителния комитет ще се проведе в Цюрих (Швейцария) на 27 и 28 януари 2024 година.

Последвайте каналите ни в:

Още от Гимнастика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти