ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Волейболно ДНК

Навършващият 20 години днес Александър Николов е един най-прогресиращите и талантливи волейболисти в България. Стартирал в Левски и преминал през колежанското първенство на САЩ с тима на Лонг Бийч, в момента Алекс играе своя втори сезон с Кучине Лубе Чивитанова в италианското първенство и е основен състезател в националния отбор на страната ни.

Александър влиза във волейболната зала още на ранна детска възраст. Сам казва, че не знае кога точно се е случило това, но първите му спомени от тренировки са в Италия и Франция. Там е, разбира се, заради баща си Владимир, дългогодишен играч и капитан на представителния тим на България, който тогава защитава цветовете на клубните Кунео и Лион.

Младата ни спортна звезда определя своето семейство като „90 процента волейболно“. Освен баща му, майка му Мая също е волейболистка и именно в залата става запознанството на семейство Николови. Във фамилията присъствието на хора, занимаващи се с този спорт, е изобилно, а един от братята на Алекс – Симеон, който това лято на 16-годишна възраст дебютира за мъжкия ни национален тим, също се е устремил убедително към голямата сцена.

“Александър не върви по моя път. Той върви по своя собствен!“ категоричен е Владимир Николов. Но въпреки това двамата имат много сходства - в ценностите, в разбирането им за честта и отговорността да защитават цветовете на родината на игрището, в мечтата за участие на Олимпийски игри и в това какво означава волейболът в живота им.

Откъде идва и от какво е изградено "волейболното ДНК" на Николови бе излъчен за първи път по БНТ 3 на 29 ноември (сряда) от 20:00 ч.

Продукцията е с продължителност от 28 минути. Автор на филма е Калин Гугов, режисьор е Андрей Дочев, оператори – Владимир Богдански, Любен Бързаков и Николай Балкански.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички