ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Янко Янков: Стараем се да се възползваме от пренебрежението на противника

Шумен отстъпи със 72:90 на ЦСКА в среща от деветия кръг на НБЛ, а след поражението старши треньорът на гостите от Шумен коментира причините за него. 

- Какво не ви достигна в този мач? Започнахте с голям ентусиазъм, успяхте да изненадате ЦСКА, но защо не успяхте да задържите това темпо до края. 
- По-класен отбор са от нас. Не ни стигна както дължина на състава, така и класа. Докато бяхме по-свежи успявахме да се противопоставим и съм доволен от старанието. В третата част отборът на ЦСКА доста вдигна темпото и не можахме да издържим на този ритъм. Превъзхождаха ни в борбата, а и днес не можехме да разчитаме на титулярния ни гард. Много съм доволен от включването на младите момчета, но определено трябва да работим още повече с тях.

- Смятате ли, че имаше едно леко подценяване от страна на ЦСКА? 
- Дали е имало или нямало подценяване... За мен не би трябвало да има, защото през този сезон дотук показахме доста добри игри и доста добри мачове направихме, наистина срещу силни отбори. Даже и победите, които направихме са по-скоро срещу водещите отбори в първенството. Мисля, че сме си заслужили малко или много уважение и респект към отбора.

- Набирате инерция, можем ли да кажем, че Шумен ще бъде приятната изненада в НБЛ? 
- Силно се надявам. Засега вкъщи се представяме по-колебливо, включително последните срещу Спартак Плевен, срещу Академик Пловдив, срещи, в които бяхме много близо до победата. А тези срещи могат да ни костват по-добро класиране в края на сезона.

- А на какво отдавате това, че всъщност отборът Ви играе доста по-силно навън? 
- Може би играем по-освободено. Ние почти всеки мач сме аутсайдери. Когато има подценяване и пренебрежение от страна на противника, стараем се да се възползваме и досега в голяма степен успяваме.

Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти