ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Максим Костов с халф-сенчъри и трета поредна победа в WINBET снукър лига

Сребърният медалист от Европейско първенство Максим Костов записа трета поредна убедителна победа в WINBET снукър лига в ефира на Sportal TV и онлайн на Sportal.bg. Макси спечели с 3:0 срещу Пресиан Недев и завърши групата си като победител с перфектна статистика, класирайки се на четвъртфиналите. Недев не можа да го направи и така Христо Сираков ще играе на елиминациите.

Костов в края на миналата седмица реализира първия си сенчъри брейк от 112 точки в Балканската купа, като сподели пред Sportal.bg задоволството си от личното постижение. 

Иначе срещу Недев Максим също направи добра точкова серия от 60, за да си подпечата победата. Той подчерта след мача пред Sportal.bg, че съперникът му е имал невероятен шанс да изравни резултата и с рисковия си удар му е оставил лесна черна за 2:0.

Максим взе доста бързо първия фрейм, в който пое контрола с няколко визити чрез чудесен сингъл-потинг. Той сгреши черна в стремеж да развие третата последна черна край борда, която щеше да му е фрейм-бол. Това обаче не се оказа фатално за него и минути по-късно вече си беше осигурил аванс от 1:0.

Недев започна позитивно втората партия с поредица от 17, която му даде преднина от 26-2. Той обаче направи някои скъпо струващи пропуски, а Максим навакса изоставането си с визита от 25 точки. Той поведе с 45-33, правейки и някои отлични пласирания през два борда и цялата дължина на масата. Стигна се до ситуация Костов да се нуждае от кафява и синя за спечелване на фрейма, а съперникът му - от всички цветове. С флук обаче Недев успя да завърже по изключителен начин фрейма и да се стигне до момент последната черна да решава изхода на партията. Той обаче реши да рискува с труден удар и остави 7-точковата топка на съперника си, а Максим я вкара и си отдъхна при 2:0.

Недев направи пропуск по дълга червена, отново залагайки на непримиримия си рисков стил. Това обаче остави доста добре подредена маса на съперника си и Костов дори можеше да мисли за сенчъри брейк, макар по-важно да беше на първо време осигуряване на победата в мача. Максим се справи по най-добрия начин с брейк от 60, а при 75-0 в негова ползва мачът приключи.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти