ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Велиан Димитров спечели "финала" в групата срещу бившия си треньор Иван Кюпов

Републиканският шампион Велиан Димитров постигна изключително важна победа в WINBET снукър лига с 3:1 над бившия си треньор Иван Кюпов, с което си осигури класиране към четвъртфиналите на турнирра.

Естествено, вече шеста поредна седмица Sportal TV и Sportal.bg ви представят по два от най-любопитните мачове от WINBET снукър лига.

Велиан направи най-високия си брейк в турнира от 73 точки, а добави и халф-сенчъри от 54, за да се поздрави с успеха. Кюпов можеше да вземе първия фрейм, когато вкара фрейм-бол, но направи нелеп фал по розова и позволи на по-младия му съперник да му “открадне” партията.

Иван Кюпов преди началото на двубоя разказа пред Sportal.bg за всичките усилия, които полага със съмишлениците си в Пловдив за развитието на снукъра в града и амбицията да бъде изградена детска школа.

Победител в група "А" още преди изиграването на днешните мачове е Георги Георгиев с 4 победи от 4 мача. 

Велиан откри фрейма с добра серия от 22 точки, преди обаче да направи фал по бялата, а впоследствие и още един такъв. Така се стигна до 30-18 в негова полза, след което двамата подхванаха тактически дуел, в който Кюпов успя да извлече повече позитиви и обърна резултата до 32-40. При една оставаща червена на масата Димитров направи фал и пропуск и даде още 4 точки на противника си.

Младият пловдивчанин свърши трудната работа да вкара последната червена, но след това направи пропуск по последната зелена и я остави налична на съперника. Кюпов изгради аванс от 56-39, но направи фаул по розовата и въпреки че беше реализирал фрейм-бола си, върна по-младия опонент на сукното с неточността си. Велиан вкара розовата и черната и осъществи “кражбата” за 1:0.

Кюпов този път беше човекът, който изгради преднина в резултата в началото на следващия фрейм - 33-10. Димитров остана разочарован от някои свои отигравания, а по-опитният му противник се възползва, за да разчисти допълнително червените. Иван реализира фрейм-бола си за втори пореден път, но вече не допусна изненадващ фал, както в миналата партия. При 55-10 на масата имаше 43 точки и Велиан все пак се върна, за да търси един нужен снукър. В крайна сметка републиканският шампион не се справи и трябваше да приеме изравняването на резултата - 1:1.

В третия фрейм и двамата не можеха да направят значителни комбинации в началото, но пък заради агресивния подход на Кюпов червените топки се разпръснаха благоприятно по масата. Димитров първи се възползва от този факт и дори можеше да подобри досегашния си най-висок брейк в турнира от 60 точки в първия мач срещу Тихомир Йорданов. Велиан направи точно това, като дори в течение на серията започна да комбинира с черна, за да атакува сенчъри. Пловдивчанинът спря на 73, но все пак отново поведе в резултата и си осигури ново лично постижение в WINBET снукър лига - 2:1.

Велиан пое контрола върху фрейма във втората му половина и започна да се доближава значително до спечелването на мача. Той поведе с 45-14, а пет от оставащите шест червени бяха разположени близо до левия дълъг борд. Получи се и леко комична ситуация, в която той загуби кредата си, но това не му попречи да продължи добрата си точкова серия. Велиан направи 54, но водеше само с 66-14, което върна съперника му на масата. До драма обаче не се стигна и Димитров си реализира фрейм-бола, а малко по-късно вече получаваше поздравления от бившия си треньор Кюпов - 3:1.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Последвайте каналите ни в:

Още от Снукър

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти