ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Гледай на живо

ЦСКА - София атакува полуфиналите за Купата с домакинство на Арда - на живо от ст. "Васил Левски" със съставите

Атлетка от Уганда е наказана с 4 години лишаване от права заради положителна допинг-проба

Атлетка от Уганда е наказана с 4 години лишаване от права заради положителна допинг-проба

Бегачката на средни дистанции от Уганда Джанат Чемусто е лишена от състезателни права в леката атлетика за срок от четири години, тъй като е дала положителна допинг-проба, съобщи Атретикс Интегрити Юнит (AIU).

Организацията допълва, че 25-годишната угандийка е дал проверена с неблагоприятна за изследването аналитична консистенция за забранено вещество „19-норандростерон (метаболит на нандролон (19-нортестостерон) или прекурсори на нандролон)“.

Пробата е взета след проведеното в Найроби (Кения) бягане "Кип Кейно Класик" през месец май, когато Чемусто е постигнала най-добрия си личен резултат от 4:01.79 минути, за да спечели старта на 1500 метра при жените. Наказанието й влиза в сила от 13-и юли тази година, а резултатите на Чемусто от всички състезания от 13-и май насам са анулирани и заличени от статистиката.

Организацията AIU също така обяви наказание от 18 месеца лишаване от състезателни права за бегачът на дълги разстояния от Египет Ахмед Сабер Мохамед Бакри, също заради допинг-провинение, но препаратът е с ниски стойности в пробата.

Етиопката Зерфе Вондемагегн и Фуад Идбафдил – състезател от отбора на бежанците, са с временно спиране на правата до изясняване на случаи с техни проби. Идбафдил се състезава тази година в отбора на бежанците на Световното първенство в Будапеща.

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти