Правещият фурор в Русия Светослав Ковачев: Не знам дали щях да получа повиквателна за националния, ако бях останал в България

Правещият фурор в Русия Светослав Ковачев: Не знам дали щях да получа повиквателна за националния, ако бях останал в България

Специално за Sportal.bg Светослав Ковачев, който от този сезон носи екипа на Ахмат, сподели за впечатленията си от Висшата лига на Русия. Младият нападател разкри и за бъдещите си планове във футбола. Ето и какво сподели Светослав Ковачев:

- Светльо, от този сезон се състезаваш във Висшата лига на Русия. Разкажи ни малко повече - как се стигна до трансфера ти в Ахмат, имаше ли интерес от други отбори към теб? 

Да, вече два месеца съм в Руската Висша лига. До трансфера се стигна доста бързо. Ръководството на Арда ми съобщи, че имат интерес от Ахмат. И с взаимно съгласие нещата се случиха по този начин.

- Какви са първите ти впечатления от руския футбол, има ли разлики между него и българското първенство?

Да, разбира се, че има разлика. Впечатлен съм от базите и стадионите на отборите. Тук имат много високи критерии за футболистите. Разчитат на физически и тактически футбол.

- Вече имаш и попадения с екипа на Ахмат. Успя да отбележиш срещу традиционно силни отбори, като Зенит и Динамо (Москва), разкажи ни малко повече за тези двубои?

Бях много щастлив от този факт. Да, Динамо Москва и Зенит са изключително силни отбори в Русия. И това ми донесе много увереност.

- Какви цели си си поставил с отбора на Ахмат? Отборът редува силни със слаби двубои.

Моята цел е да играя всеки мач и да помагам на отбора да побеждава.

- Кои според теб са най-добрите отбори във Висшата лига?

Според мен най-силно представящите се отбори са Краснодар и Зенит.

- Къде би искал да продължиш кариерата си след Русия?

Всеки футболист би искал да играе в най-добрите първенства, както и аз, но времето ще покаже.

- Твои бивши съотборници от Арда получиха повиквателни в националния отбор. Смяташ ли, че ако и ти беше останал, щеше да получиш, и дали при добро представяне с екипа на Ахмат може да се стигне до такава?

Радвам се за моите съотборници. Няма как да знам дали щях да получа повиквателна в националния отбор. Както и при добро представяне с Ахмат, това също може само да се гадае.

Последвайте каналите ни в:

Битката започна!
Докажи, че познаваш шампионата на Стария континент и спечели посещение на мистичния Анфийлд!

Включи сe

Още от БГ Футбол

Виж всички